logoyeni

BEMOLİS yüksek katılımla yapıldı

bemolismansett

BEMOLİS yüksek katılımla yapıldı

Malatya’da Beşer Eğitim Kurumları tarafından bu yıl ilki düzenlenen BEMOLİS (Beşer Matematik Olimpiyat Seçme Sınavı ) Özel Turgut Özal Okulları ve Özel Rahime Batu Okulları’nda gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören yarışmaya ilköğretim 4 ve 5’inci sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmaya Malatya'nın köy, belde ilçe ve kent merkezinden 2 bin 450 öğrencinin katıldı. Gerçeğini aratmayan sınavda öğrenciler sınav salonlarına güvenlik kontrolünde geçti. Sınav giriş belgesi ve kimlik kontrolü yapılan öğrenciler sınavda 1 saat 15 dakika boyunca ter döktü. Öğrenciler zorlu soruları çözmeye çalışırken bahçede bekleyen veliler çocuklarına dualarla destek oldu.

Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer,  şunları ifade etti  " Yarışma 4. ve 5.sınıflar arasında yapıldı.2 Aşamadan oluşmaktadır.1. Aşama  Türkçe , Matematik , Fen Bilgisi , Sosyal ve İngilizce derslerinden oluşan test uygulaması yapıldı.İlk sınavda ilk 200 'e giren öğrenciler 2.Aşamaya girmeye hak kazanacaklar.2.Aşama sınavı ise 6 Nisan 2013 günü 4.sınıflara 30 , 5.sınıflara 40 Matematik sorusu sorularak gerçekleştirilecektir.2.Aşama sınavı sonunda ilk 10'a giren öğrencilere ve sınıf rehber öğretmenlerine başarı belgesi ve para ödülleri verilecektir. Bu sınavı yapmanın temel amacı , eğitim kalitesini yükseltmek,teşvikçi olmak ve özellikle matematik konusunda önemli kabiliyetleri hem Malatya'ya hem de ülkemize kazandırmaktır." dedi.

Sınav Kitapçıkların Cevap Anahtarı için tıklayınız.

Sınav Sonuçları 02.04.2013 Salı Günü açıklanacaktır.

{phocagallery view=category|categoryid=7|limitcount=15|imageshadow=shadow1}

MAMATYA
BEMOLİS
BEOL
BOYAMA ŞENLİĞİ
ARA SINAV

STS 2015 SONUÇLARI
BURSLULUK SINAVI 2016

Ulusal ve Bölgesel Başarılarımızı görmek için tıklayınız.

İngilizce artık yabancı dil değil.

MEBBİS
MEB E-OKUL