BEMOLİS yüksek katılımla yapıldı

bemolismansett

BEMOLİS yüksek katılımla yapıldı

Malatya’da Beşer Eğitim Kurumları tarafından bu yıl ilki düzenlenen BEMOLİS (Beşer Matematik Olimpiyat Seçme Sınavı ) Özel Turgut Özal Okulları ve Özel Rahime Batu Okulları’nda gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören yarışmaya ilköğretim 4 ve 5’inci sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmaya Malatya'nın köy, belde ilçe ve kent merkezinden 2 bin 450 öğrencinin katıldı. Gerçeğini aratmayan sınavda öğrenciler sınav salonlarına güvenlik kontrolünde geçti. Sınav giriş belgesi ve kimlik kontrolü yapılan öğrenciler sınavda 1 saat 15 dakika boyunca ter döktü. Öğrenciler zorlu soruları çözmeye çalışırken bahçede bekleyen veliler çocuklarına dualarla destek oldu.

Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer,  şunları ifade etti  " Yarışma 4. ve 5.sınıflar arasında yapıldı.2 Aşamadan oluşmaktadır.1. Aşama  Türkçe , Matematik , Fen Bilgisi , Sosyal ve İngilizce derslerinden oluşan test uygulaması yapıldı.İlk sınavda ilk 200 'e giren öğrenciler 2.Aşamaya girmeye hak kazanacaklar.2.Aşama sınavı ise 6 Nisan 2013 günü 4.sınıflara 30 , 5.sınıflara 40 Matematik sorusu sorularak gerçekleştirilecektir.2.Aşama sınavı sonunda ilk 10'a giren öğrencilere ve sınıf rehber öğretmenlerine başarı belgesi ve para ödülleri verilecektir. Bu sınavı yapmanın temel amacı , eğitim kalitesini yükseltmek,teşvikçi olmak ve özellikle matematik konusunda önemli kabiliyetleri hem Malatya'ya hem de ülkemize kazandırmaktır." dedi.

Sınav Kitapçıkların Cevap Anahtarı için tıklayınız.

Sınav Sonuçları 02.04.2013 Salı Günü açıklanacaktır.

BAŞARILARIMIZ

Ulusal ve Bölgesel Başarılarımızı görmek için tıklayınız.

YABANCI DİL EĞİTİMİ

mebb